Kooktechnieken afkijken bij de koks van VlamIndePan:

Franse Linzen met Dumplings

Ingrediënten:
Linzen met ricottadumplings:

Een makkelijk zeer geurig alles in een herfstig recept voor de oven.

Heerlijke dupuy linzen in wijn gekookt met groentes, waarin balletjes van ricotta worden gelegd die afbakken in de oven. De bouillon van de groente trekt intussen heerlijk in de linzen.

Ingrediënten:

  • 2 uien fijngehakt
    1 stengel bleekselderij gehakt
  • 2 wortels geschild en in kleine blokjes
  • 5 knoflooktenen geperst
  • 2 tl geraspte verse gember
  • 300 gram dupuy linzen 2 uur geweekt en afgegoten
  • 6 takjes tijm afgehaald
  • 4 blaadjes salie
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 dl witte wijn
  • 1 el bouillonpoeder
  • 2 eetlepels verse citroensap
  • Zout en peper

    Ricotta dumplings:
  • 150 gram vers broodkruim van zuurdesem of ander goed brood
  • 120 gram ricotta van goede kwaliteit
  • 1 ei en 1 dooier
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • Vers geraspte nootmuskaat
  • Zout en peper
  • Olijfolie


Get the Flash Player to see this player.

Verhit in een pan de olijfolie, voeg de uien toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de andere groentes toe, samen met de knoflook en de gember en bak nog even door.

Voeg de linzen, tijm, salie laurierblaadjes en de bouillon toe. En de wijn. Laat de linzen op zacht vuur gedurende 25 minuten koken tot ze zacht zijn. Er moet nog wat bouillon boven de linzen drijven, anders kan je wat water toevoegen.

Voor de dumplings:

Meng broodkruim met ricotta kaas en eigeel, maak op smaak met peper/zout en nootmuskaat. Rol van dit mengsel balletjes ter grootte van een pingpong bal. Dit gaat het beste met natte handen.

Doe de linzen over in een ovenschaal en leg de dumplings verspreid over de schaal in de linzen. Besprenkel met olijfolie en bak af in een oven op 170 graden gedurende 20 minuten.

Bak tot de dumplings mooi bruin en gaar van binnen zijn.

Serveer met gehakte peterselie, citroenschil of streepjes rode paprika.

Homepage
Eetwinkel
Catering
Kookworkshops
VIP op Locatie
Voorbeeldmenu's Catering
Recept van de Maand
Wie zijn wij?

Mail ons

VlamIndePan
Smedestraat 13
2011RE Haarlem

Telefoon:
Fax:
GSM:
023-55.11.738
023-55.11.739
06-250.34.358