OVER ONS

Biologisch betaalbaar maken voor een grote groep mensen. Het was ons doel in 2006, toen we met de eetwinkel in een zeer kleine markt stapten. Biologisch en vegetarisch stond nog wankel in de alternatieve kinderschoenen: we hadden een uitdaging. Maar het is gelukt, ons doel is bereikt. De mensen weten ons te vinden en genieten van ons eten. Mooi!

Bewustwording over lijf, hart en hoofd
Maar Femke staat niet stil, dat past niet bij haar. Ze kijkt goed om zich heen en weet niet lang daarna wat ze moet doen, samen met het team. Ook nu weer. Wat we zien? Bewustwording over de leefomgeving en hoe je het kunt helpen beschermen in je dagelijkse handelingen, al dan niet in de keuken. Bewustwording over voeding als motor voor je lichaam - gezondheid dus. Mensen maken bewust de keuze om goed voor hun lijf, hart en hoofd te zorgen.

Mensen willen gezond genieten.
Daar kunnen wij wel wat mee, dachten we, we doen het zelf immers al jaren. Inmiddels is de koksopleiding ontwikkeld en is de vijfde groep van start gegaan.

Ons doel? Gezond genieten gemakkelijk maken.
En doen dat met culinaire, praktische én theoretische begeleiding. In het restaurant, tijdens onze workshops en bij catering laten we het zien, proeven en beleven. Bij de koksopleiding gaat het om lezen, veel oefenen en delen.

Juni 2014
Juni 2014 Tweede prijs internationale vegetarische wedstrijd in Milaan Wij zijn verkozen verkozen tot een-na-beste vegan chef tijdens een internationale kookwedstrijd : The Vegeterian Chance. De initiatiefnemer van deze wedstrijd is Pietro Leemann, eigenaar van het enige vegetarische sterrenrestaurant van Europa: Joia in Milaan. De jury beoordeelden niet alleen op smaak en presentatie, maar ook op duurzaamheid en voedingswaarde en er werd uitsluitend gewerkt met louter Hollandse ingrediënten.De marinades waarin een deel van de groente van haar gerecht bereid waren, onder andere op basis van duindoorn en kombucha, vond de jury sensationeel. Femke werd geprezen om de beheersing van haar technieken en het creatieve gebruik daarvan!

2012 – 2014 Het restaurant
Helaas hebben wij ons restaurant Juli 2014 gesloten omdat we het niet meer konden combineren met de enorme groei van onze koksopleiidng.
In 2012 hebben we ons eetconcept een opwaardering gegeven, zoals dat zo mooi heet. Het resultaat? Ons prachtige restaurant. We zijn er maar wat trots op. Gezond genieten word je hier wel heel makkelijk gemaakt. In ons restaurant kon je op de dinnerdagen (biologisch) dineren. Ayurvedisch, geïnspireerd op het seizoen, raw, Japanse levenskunst. Waarbij je de filosofie kiest die jou het meest aanspreekt. Daarnaast blijven we catering en workshops verzorgen.

2013 – De VIP Health and Nutrition Koksopleiding
Deze inspirerende koksopleiding voor lijf, hart en hoofd kon wat ons betreft niet uitblijven. Alles waar we voor staan, wat we leuk en belangrijk vinden en wat we graag willen overbrengen zit in deze opleiding. Een opleiding voor wie gezonder, volgens de seizoenen, lokaal, vegetarisch of veganistisch, maar vooral ook lekker wil eten. En dit ook nog eens goed doordacht en professioneel wil doen.
Uniek aan deze opleiding is de cross-over van de verschillende voedingstheorieën, waaronder de Ayurveda, Japanse levenskunst, seizoenskoken en raw foodism.

2006 – De eetwinkel
Naast onze cateringactiviteiten hebben we in 2006 ons huidige pand aan de Smedestraat in Haarlem betrokken en zijn we de eetwinkel begonnen. Niet alleen voor mensen die vegetarisch en biologisch willen eten, maar ook voor de groeiende groep mensen die gezond, lekker en eerlijk eten belangrijk vindt. Doordeweeks kon je er maaltijden afhalen, maar de zaak had ook een gezellig zitgedeelte om te lunchen en dineren. We hebben in 2013 ons concept een opwaardering gegeven, zoals dat zo mooi heet. Het resultaat? Ons prachtige restaurant.

1999 – De catering
Al tijdens haar studie werd al snel een beroep gedaan op Femkes kennis van vegetarisch koken. Geregeld verzorgde zij buffetten op feesten. Ook stond zij jarenlang op festivals met fruitshakes en sappen. In 1999 was ze er klaar voor: van haar hobby maakte ze haar vak en richtte cateringbedrijf VlamIndePan op. Inmiddels hebben we alle uithoeken van het cateringvak leren kennen en werkten we voor Greenpeace, Samaya en Mayura. We hebben een eigen stijl ontwikkeld, onze naam opgebouwd en ervaring opgedaan in het cateren van kleine exclusieve feestjes met 8 gangendiners tot het draaien van partijen tot 350 gasten. Onze stijl? Een vernieuwende kijk op vegetarisch koken.

Het team
VlamIndePan bestaat uit een team van mensen onder aanvoering van Femke van den Heuvel. Femkes devies: vergaar je kennis en maak je eigen keuzes. Ook en juist wat voedingskeuzes betreft. Wees niet dogmatisch, stel bij als dat beter voelt.