Bobotie een zuidafrikaans gehaktbrood

Deze bobotie is een heerlijk makkelijk ovengerecht voor tussen de feestdagen door.

Het is eigenlijk een friszoete kruidige versie van ons gehaktbrood met een romige saus die meegebakken wordt.

Wij gebruiken hier tofu voor, maar je kan ook vegetarisch gehakt gebruiken. pas de specerijen en het zout in het recept dan wel aan, want het gehakt is vaak al op smaak gebracht.

Gebruik je tofu laat die dan uitlekken en vries hem even aan, zodat je de tofu makkelijk kan raspen of verbrokkelen:

Ingrdienten:

  • 1 kilo tofu
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 courgette geraspt
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 friszure appels geraspt
  • 2 sneetjes brood in 1 kopje melk geweekt
  • 2 eieren
  • 2 el goede masala of zelf gemaakt
  • 2 tl zout
  • 1/2 tl versgemalen peper
  • 1/2 tl gemalen kurkuma of versgeraspte
  • sap van 1 citroen
  • 1/2 kopje rozijnen
  • 6 laurierbladeren
  • 125 ml slagroom

Verwarm de oven voor op 180 graden.

kook de boontjes gaar in 15 min.

Fruit de uien aan tot lichtbruin, voeg de tofu of het gehakt toe en bak rul. Knijp het brood uit en maal fijn, voeg het samen met de specerijen en het zout toe aan de tofu. Bak nog even mee.

Hou 1 ei , de slagroom en de laurierbladeren apart. Meng alle overige ingredienten toe aan de tofu (van het vuur af).

Breng op smaak met zout en peper.

Doe het tofumengsel over in een ovenschotel.

Klop het ei los met de slagroom en giet dat over de tofu heen.

Steek de laurierbladeren er rechtop in en bak het gehaktbrood in 45 minuten goudbruin.

Serveer de schotel op tafel en laat iedereen zich zelf bedienen.

Leuk als onderdeel van afrikaans menu, of lekker met rijst linzen en kokos.

Dit is een basisrecept waar je eindeloos mee kan varieren. Vervang de boontjes door kouseband of prei of geraspte wortel.

Homepage
Eetwinkel
Catering
Kookworkshops
VIP op Locatie
Voorbeeldmenu's Catering
Recept van de Maand
Wie zijn wij?
Bekijk Videorecept


Mail ons

VlamIndePan
Smedestraat 13
2011RE Haarlem

Telefoon:
Fax:
GSM:
023-55.11.738
023-55.11.739
06-250.34.358