i Vlam in de Pan
Recept van de maand

Shasuka met Ganzenei

Tijdens een spontane ontmoeting bij de groothandel, raakte ik in gesprek met Roel van oogsten zonder zaaien.

Hij vergaste me naast een boeiend gesprek ook op een wild ganzen ei. Ik was verrukt aangezien ik die nog nooit geproefd had.

later op de dag liep ik over de oosterse markt in Beverwijk en dat inspireerde mij tot het volgende gerecht:

Ingrdienten:

  • 2 uien halve ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1/3 prei alleen witte gedeelte
  • 1 tl komijnzaad heel
  • 1 blik 400 gram tomaetnstukje
  • 1/2 grote lekkere vleestomaat in stukjes
  • 1/2 blikje water
  • 1 el bouillonpoeder
  • 2 el chimichurry (spaans kruidenmengsel)
  • 3 kleine gevulde pikante paprikaatjes met kaas
  • 150 gram spinazie
  • 1 el nigellazaadjes
  • 2 ganzen eieren
  • 75 gram oude feta
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 2 el creme fraiche
  • mooi brood

Zet de uien en de knoflook met de prei en het komijnzaad aan met wat olijfolie. Bak licht. Blus af met de tomatenstukjes, het halve blikje water, de vleestomaat, de bouillonpoeder en de chimichurry. Laat 10 minuten pruttelen. Snij intussen de gevulde paprikaatje klein en voeg die met de vulling en de gewassen spinazie toe. Maak op smaak met peper en zout en laat het meeste vocht eruit pruttelen. Breek dan de ganzeneieren voorzichtig los van elkaar in 2 kuiltjes in het groentemengsel. Niet roeren! Strooi er 1 el nigellazaadkjes over en laat de eieren met de deksel op de pan 15 minuten garen.

Serveer rechtstreeks uit de pan met de gehakte peterselie de oude feta en de creme fraiche.

Eet smakelijk!

Heb je geen ganzeneieren dan kan dit ook met gewone kippeneieren neem er dan 4.

Meer informatie over ganzeneieren vindt je hier